Zombie Land!

Dela!

  Ibland känns det som att jag bor i ett Zombie land! Jag går runt och får känslan att jag är omgiven av Zoombies! Uttryckslösa och tråkiga människor! Har du någon gång känt samma sak?

  A_Scarey_Zombie_Royalty_Free_Clipart_Picture_110206-162540-681053

  Zombie som vandrar från punkt A till B, C och D, dag efter dag, År efter År!

  När jag är ute och går på stan med min son kan jag ofta få känslan av att människor är ganska tråkiga och känslolösa! Jag har flyttat runt en del och upplevt många olika kulturer och sprudlande människor och sedan jag flyttade tillbaka till Scandinavia så har jag haft en känsla av att jag bor tillsammans med en massa Zombies! Människor går från punkt A till punkt B utan att använda några känslor! Jag försöker skratta och hoppa runt men på något sätt så drar alla energisugandes Zombies ner mig så att jag får en känsla av att jag måste bli lika tråkiga som alla andra!

  När jag var på kurs i Trondheim i Måndags, så fick jag den känslan igen! Fast jag sitter i ett rum med GLADA entreprenörer som STÄNDIGT jobbar på sin personliga potential, så är många av dom tråkiga och torra! När vi blev ombedd att berätta en rolig historia (som var en del av en övning) så var det INGEN i rummet som klarade av att svara inom 20 sec! Vilken är din bästa roliga historia? Kommentera på en gång och skriv den! Om det är få kommentarer så vet jag att det finns massor av zombies på internet också! 😛 Så dela din historia!

  VI LÄR OSS att bli TRÅKIGA i dagens samhälle! Vi lär oss hur man slutar tänka själv! Hur vi slutar att använda våra känslor! Hur vi slutar att tro! Handla på automatik och ifrågasätta allt som kräver att vi själva behöver tänka och ifrågasätta allt där vi behöver använda lite fantasi och lite mod! Vi lär oss att det är farligt att gå utanför våran trygga zon, för vi kan ju bli ledsna, lurade eller skrattad åt! Det är bättre att sitta hemma i soffan och se på Operah Winfrey, eller spendera all ledig tid på gymmet, än att råka ut för dessa saker!

  Vad vi lätt glömmer är att utan motgång och misslyckanden så utvecklas vi inte! Utan svårigheter så utvecklas vi aldrig! Hur ska vi kunna använda vårt potential utan att utvecklas?

  När jag var ung läste jag en tidningsartikel om en ung tjej som hade blivit känd för att på egen hand byggt upp en förmögenhet i väldigt ung ålder. En mening fastnade i mitt sinne!
  – Varför jag har lyckats? Varje dag när jag var liten så satt vi vid matbordet som en familj! Varje dag frågade pappa vad vi hade misslyckats med i skolan den dagen, varför vi gjort det, och vad jag kunde göra för att göra det ännu bättre nästa gång! I vårt hem sågs inte misslyckanden som något man borde skämmas över! I vårt hem sågs vi på det som en positiv sak! Det var en naturlig del för att nå framgång! 

  Tjejen med det stora leendet"

  När människor inte vet vad jag heter/kommer ihåg, så har jag ofta hört att dom kallat mig “Tjejen med det stora leendet/smilet”
  Jag är stolt över att det är så andra människor kommer ihåg mig! :D

  Denna artikel lärde mig hur viktig denna egenskapen var hos mig! Men jag tror att jag har denna egenskapen för att den hänger ihop lite med att jag inte är rädd för att bjuda på mig själv! Jag är inte rädd för att göra bort mig! Om jag sjunger Ida’s sommarvisa och skuttar runt i stan så är jag bara glad, om det kan medföra att någon annan börjar att skratta!

  Vi behöver mer humor i samhället! Vi behöver mer öppna människor som kan våga sitta bredvid varandra på bussen! Vi behöver fler människor som vågar att bjuda på sig själv och vi behöver mer roliga historier!

  Dagens tips:
  Vi behöver mer Humor! Stoppa 10 stenar i din högra ficka och för varje leende du lyckas att framkalla så lägg över en liten sten till din vänstra ficka! När du blivit duktig på att le kan du höja ribban till varje gång du fått en person att skratta med hjälp av en rolig historia!

  ————
  I mitt förra blogginlägg tog jag upp problematiken att de allra flesta inte kommer att ha råd att gå i pension! Är du en person med humor så vet jag att du har de egenskaperna som krävs för att säkra din pension!
  Har du inte humor? Dags att börja öva! 😀 Dela din roliga historia nu! Jag ser fram emot ett gott skratt! 😀

  Dela!

   5 thoughts on “Zombie Land!

   1. Kan inte annat än att hålla med..

    Människor verkar ha fullt upp att springa runt i sitt ekorrhjul än att försöka komma på nya saker att göra, nya saker att uppleva, nya tankar att tänka.

    Lyssna på denna sången så förstår du 😉

    Only the dead fish follow the stream – http://www.youtube.com/watch?v=Mn1EW4wr_s4

    • Underbar text! Det måste få bli ett eget blogginlägg en dag! Det är så sant! Tur jag har muskler så jag orkar simma mot strömmen! 🙂 Antar att du också har det! 🙂

   2. Haha jag känner exakt likadant, min roligaste historia är när jag gick i 2:an på gymnasiet och vi hade stadsorientering. Jag och 2 kompisar gick in på 7 eleven för att köpa dricka. Jag går fram till disken och bestämmer mig för att jag också vill ha tuggummi. Klumpig som jag är så välterjag tuggummiställningen som stod på disken. Men det stannade inte där utan när jag snällt försökte hjälpa till att plocka upp välta jag ytterligare ett godisställ som oturligt nog råka välta en mjölkkanna som stod på disken och det for ut mjölk på allt som fanns på disken. Jag kiknade så klart av skratt så kassörskan bad mig lite irriterat att sluta hjälpa henne hahaha

    • Haha! Kan verkligen se den paniken kassörskan har, och dina försök att hjälpa! Tack Underbara Du för att du fick mig att skratta! 🙂

   3. Okej! Eftersom jag lever i ett zombieland och ingen har ännu vågat kommentera av alla de 634 som vart inne på bloggen och läst inlägget! Sitter här bredvid min lillebrors kompis Måns! Så han bjuder på en:

    Det var en gång en person skulle handla Kameler! Och Kamelhandlarn sa att när man skulle gå så skulle man säga något, och när man skulle få dom att stanna skulle man typ sucka!

    Nå längre kom han inte för han kommer inte ihåg mer! tom -90 modellerna har redan hunnit förvandlas till zombies! 🙂 Får se om jag får slutet en annan gång!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *