Vi programmerades under våra första 6år!

Dela!

  Under våra första 6 år på jorden programmerades stora delar av vårt undermedvetna! Vi använder vårt undermedvetna 95% av tiden!

  Bruce Lipton menar att de första 6 åren av vårt liv är de viktigaste för vårt undermedvetna! Vi använder bara vårt medvetna tänkade ca 5% av tiden, och vårt undermedvetna står för hela 95% av vårt tänkande! Se gärna klippet nedan:

  Därför är det så viktigt att programmera vårt undermedvetna med positiva tankar för att kunna föra det vidare till våra barn! Tankar som får oss att må bra med oss själva och få oss att tro på oss själv! Om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det?

  Vad tänker du på när du inte tänker? Är det positivt eller negativt?
  Jag kan helt ärligt berätta att några av mina dåliga tankar handlar ofta om vikt! Så fort jag inte ger min hjärna en specifik uppgift att tänka på så kommer ofta det upp “jag skulle vilja gå ner 1kg till” (som tur är är min kärlek till mat större än dessa tankar, för annars hade jag haft ett problem!) Så jag blev så glad när min son blev född för då ersattes många av mina sämre omedvetna tankar till: “åh han är så vacker!” Jag slutade att fokusera på mig, och fokuserade på den perfekta skapelse som låg i mina armar (eller alltid i närheten av mig!)

  6 första åren programmeras vårt undermedvetna

  Det är inte konstigt att ens tankar inte kan släppa taget om en sådan perfekt skapelse!

  Jag tror det är därför just barn ger föräldrar en speciellt drivkraft! Barnet upptar de tankar som annars kanske skulle sagt att “du klarar det inte” och ersätter dom med “mitt barn förtjänar allt!”

  Från mig som Mamma:

  Detta är en av anledningarna till varför jag vill spendera så mycket tid med mitt barn som möjligt! Jag vill lägga en grund av positiv anda, där allt är möjligt och att mitt barn förstår att han har ett värde som inte går att mätas med pengar! Jag vill att han ska lära sig att en vardag inte behöver innebära att vara borta från hemmet 8-5! Jag vill lära han att han inte behöver följa världens ramar! Att göra det lilla extra! Att vara noggrann! Att se lösningarna istället för problemet! Att den enda begränsningen som finns är hans egna tankar! Jag vill påverka min son så att han tycker att det bästa stället att vara är hemma med sin familj! Jag vill programmera hans undermedvetna med goda tankar! Jag vill påverka min son så att han ser möjligheter istället för hinder! Jag vill lära honom att ifall en uppgift är svår så behöver man bara planera det lite mera! Jag vill lära honom att ett misslyckande bara är ett steg närmare sitt mål och att det är en HELT NATURLIG del av livet! Detta lär han sig hemma! Med mig!

  Och snälla! Inte tänk “hon har så tur som har den möjligheten!”
  Det handlar inte om tur! Det handlar om val! <- ett annat blogginlägg!

  Dela!

   2 thoughts on “Vi programmerades under våra första 6år!

    • Tack för att du lämnar en kommentar och välkommen! 🙂 Hoppas du hittar något spännande och vill du läsa om något specifikt skicka gärna ett mail! Tycker ju om att blogga för mina läsares skull! 🙂

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *