Vad skiljer han från mig?

Dela!

  När jag bodde i USA så var jag kompis med några av de rikaste männen i staden och jag funderade ofta, vad skiljer han från mig?!

  Jag & min make, blev adopterad av en man som bjöd hem oss till alla högtider såsom jul och Thanksgiving till något av hans stora hus, tillsammans med hans familj! Han tog tid och lagade hemmagjord glass åt oss och gav oss gourmé mat som han själv tillagade till oss! Han hade tiden att få oss att känna oss välkomna och älskade! Jag mötte många underbara människor i Texas! Jag jobbade för en annan Man som också var väldigt rik med över 3000 anställda och bilbutiker i 3 olika delstater. Han hade nog 5 rancher med hästar som var hans HOBBY! Bara hans husbil var nog värd mer än dom flesta husen man kan köpa i Sundsvall!

  När jag var där började min process ta fart på allvar! Hela mitt liv hade jag vetat att jag ville något mer! Jag hade startat eget företag och varit tvungen att lägga ner pga flytt och till förmån för att bilda en familj med min man!

  Men nu började jag se andra framgångsrika personer, som jag lärde känna och som jag ville följa! Jag blev imponerad att min chef ägde så många bilbutiker och hade så MÅNGA FINA och GIGANTISKA HUS, trots att han knappt kunde köra bil själv! Varje gång han skulle öppna eposten på datorn kom han till mig och undrade hur man gjorde! Jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att visa hur han skulle dubbelklicka på e-ikonen som låg på skrivbordet på datorn! Men det hände varje vecka!

  Många gånger tänkte jag att “hur har han lyckats när han inte ens kommer ihåg hur man öppnar upp e-posten och vilken ikon han ska klicka på med DUBBELKLICK”?

  Jag hittade hans hemlighet! Han satt MÅL och TRODDE att det var möjligt att uppnå dom! Han hade ett annat typ av Mindset! Trots att jag kanske såg på han som “hopplös att lära” så var hans Mindset ett starkare verktyg än de flesta verktygen, jag fått lära mig i skolan! Jag lärde mig att tänka som han, och därav har jag sett hur starka tankens kraft är!

  Steve Jobs är ett bevis på att man behöver inte vara “skolsmart” för att vara “SMART”! Det handlar om Vision, Mindset och att göra något man brinner för! Han var en “drop out” = gjorde inte klart skolan. MEN HAN ÄR MER FRAMGÅNGSRIK än professorn på universitetet som jag satt och försökte lära mig något av under min tid vid skolbänken! Jag har lärt mig mer utav att studera, de som har gått före mig med stora steg, i den riktningen jag ville gå!

  Dagens tips: Man behöver inte vara “smart” för att lyckas! Man måste bara ha motivation och rätt Mindset så är man redan en vinnare!

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *