Så tur att du har den möjligheten! Vaddå tur???????

Dela!

  Väldigt ofta hör jag just detta: Så bra att du har möjligheten till det!
  Då svarar jag: Jag har tagit ansvar att skaffa mig den möjligheten!

  Min vardag!

  Min vardag! Promenad med sonen och hunden! Vi har tid att andas, njuta, lukta och se på allt som växer! Öva Norska, Svenska och Engelska!

  Många människor har verkligen ingen fantasi. Dom litar blint på det man lärt sig i skolan (gå i skolan och skaffa ett bra jobb – men sannheten är, är det några bra jobb man skaffar med lång utbildning? Kanske men min syn på bra jobb överensstämmer inte med deras isåfall!) Många klarar inte av att se bortom det man lär sig i skolorna och många visste inte att det finns alternativ! Många har så dålig fantasi att dom inte ens kan komma på att tänka tanken – vad finns det för alternativ? Dom blir blind och ser inga alternativ, och ser dom alternativen så trycker dom antingen ner det med “det är för bra för att vara sant” eller “jag kommer aldrig att klara det”.

  Många ser på sig själv som offer, och har bestämt sig på förhand att dom “inte tillhör de som lyckas och klarar det”! Varför? Jag menar att vi lärt oss att begränsa oss själva, att inte tro på oss själva och vara livrädd för att misslyckas! När vi föds så föds vi in i en GIGANTISK VÄRLD, och inget kan stoppa oss när vi är små! Vi har drömmar och mål och kan bli astronauter och veterinärer! Vad händer som gör att hon som ville flyga flygplan, jobbar som ekonom?
  Många kända, rika och stora personer menar att “om man vill lära sig något så ska man sluta skolan”! Nu tänker du “MEN MEN Det är ju där man lär sig saker!!!”. Sanningen är den att de barn som får fritt springa runt i skogarna, i stammar som lever som jägare, dom har inga lärare utan dom lär sig att iaktta och lära sig själv! Dom lär sig att bli kreativa, påhittiga, hitta lösningen och dom gör det väldigt bra på universitetstudier! Framför allt så är dom inte skoltrötta & negativa under tonåren, utan dom förstår livet och förstår sin potential och väldigt ambitiösa!

  Om ni tror att Carolina Klüft hade varit rädd för att inte springa tillräckligt fort, eller stöta kula tillräckligt långt, och sen gett upp vid 50m för att hon förstod att hon inte kunde vara snabbast på 100m???? Tror ni att hon hade lyckats?
  Om du tror att Bill Gates hade sagt att “nä ingen kommer att tro på min idé, alla kommer att skratta åt mig, det är för stort för mig” hade han lyckats då? Men han var smart nog och sa “Jag tror på det, jag ska se till att hitta dom som gör det samma och som har kunskapen att utveckla detta vidare” och det gjorde han!

  Är det verkligen så hemskt att misslyckas att man inte ska våga testa? Hur lär man sig saker när man är 3 år? Man testar och man ramlar och reser sig upp igen! När man är 10år? Det samma! Men vi slutar med att testa någongång under våra år i skolan, när vi lär oss att det “är farligt å ramla, man kan ju få ett blåmärke på rumpan”! Helt ärligt blir jag VÄLDIG SUGEN på att HEMSKOLA min son! Jag vill vara en mamma som inte säger “Nej vi kan inte cykla dit, för det är farligt och för långt”, utan jag vill vara den mamma som lär min son “Ok, Du vill cykla dit? Då måste vi se på kartan, planlägga en ruta och förbereda vart vi ska stoppa och äta och vad vi behöver packa!”. Detta lär dom sig inte i skolan!

  Jag vill lära min son att har man mål så gör man bara en plan och följer den så lyckas man! Jag hör allt för ofta “nej, nej, nej”. Varför inte “ok, men då måste vi göra en plan”!

  Så igår var jag ute med min son = mitt favorit jobb! Vi myste i det vackra vädret HELA DAGEN och upptäckte världen tillsammans! Jag träffade några mammor där som klagade över att deras 1 åring skulle snart börja på dagis! Dom frågade om min son, som var betydligt äldre än deras barn, ifall han gick på dagis och vart isåfall. När jag förklarade att jag hade eget företag som gjorde att jag har möjlighet att ta hand om min son 100% så sa dom “Oj så tur du har som har den möjligheten”! Där kom den IGEN! Du har så TUR! 
  TUR????? NEJ! Jag har inte tur! Jag ser på “Vad vill jag”, “Vad krävs det för att nå det”, “Är jag tillräckligt motiverad och betyder mitt mål så mycket att jag orkar ställa mig upp när folk fnyser, skrattar eller säger att jag är en drömmare?” och sen har jag sett efter riktiga personer som jag vill ta hjälp utav, och sen tagit action! För mig betyder min son ALLT och jag är villig att gå över glödande kol för han! Jag har inte haft TUR! Jag är inte SPECIELL! Jag har vart öppen för förändring och jobbat hårt för att skaffa mig goda vanor och ändra mitt mindset! Jag har jobbat för det, och jag vet att vem som helst kan också göra det! Lyckades jag så kan vem som helst lyckas! Jag var den läspande tjejen som inte kunde säga R och än idag kan jag inte höra min egen röst utan att börja gråta och trycka ner mig själv! Men jag vägrade detta stå som hinder för min framtid! Jag tog kontrollen och slutade se på mig själv som ett offer, utan hittade mina talanger och bestämde mig för att göra en förändring i mitt liv! Det var inte TUR! Det var Bestämdhet! 

  Jag vägrar acceptera att jag skulle ha missat sån underbar promenad som denna!

  Jag avskyr tanken på att jag hade kunnat missa detta minnet! Dean låtsas skrattade och busade hela promenaden och skulle krypa ihop för att smyga upp och killa mig, för att sen hålla om mina ben och ge mig en PUSS!

  Nu ska jag avslöja något! Jag kommer ihåg det så starkt för att alla skrattade åt mig! När jag gick på Lekis som det då hette, och alla satt i ring och berättade vad dom ville bli! Kommer ihåg att en kille vid namn Peter skulle bli Brandman som sin pappa, några andra skulle bli advokat och veterinär etc. När frågan kom till mig så svarade jag “jag ska bli hemmafru”!

  Jag blev det jag ville! Men på grund av att vi lever i en tid där skatterna är höga & husen är dyrare, så är det väldigt svårt att bara ha en lön att leva på! Lyckligtvis hann internet komma, så jag både kan jobba med något viktigt och meningsfullt, och samtidigt ha, enligt mig, världens mest betydelsfulla jobb = Hemmafru!

  Jag vill att du ska veta att alla har vi våra svagheter! Men det är inte våra svagheter som definierar oss. Det är vår vilja!

  Dagens tips: Alla är rädd för att misslyckas! Men de som lyckas är de som tvingar sig själv att inte stoppa vid ett misslyckande! Du kan skapa dig möjligheten att göra det du vill! Det är upptill dig!

  Dela!

   One thought on “Så tur att du har den möjligheten! Vaddå tur???????

   1. Pingback: Vi programmerades under våra första 6år! - Michaela Morrell

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *