Tjäna pengar till Klassminnet

Dela!

  Tjäna pengar till Klassminnet.

  Idag när jag badade med min äldre son som är 3 år och han för första gången klarade att på egen hand simma en hel längd av våran 15m pool då började jag högt sjunga ”We are all the winners” men med texten som min allra första skolklass hade lagat till den för en idrottstävling i Gävle som hade något med mjölk att göra?

  ”We are all the winners, we are all the bäst! För att vi är tillsammans, det betyder mest! Ja även om vi vinner, ja vad ska vi göra då? Ja ta ett dopp i poolen, och sedan lyckligt gå” – Så löd refrängen. Åh när jag ändå tänkte tillbaka på min underbara tid på Vallens Skola, så kom jag på en annan sak:

  När jag var liten hade jag många idéer på hur jag skulle tjäna pengar. Jag har ju redan berättat att jag redan i 4:e klass inte ville ha något ifrån mina föräldrar utan jag började då köpa alla mina kläder själv, men pengar jag själv hade tjänat ihop.

  2 understimulerade barn som hittat ett sätt att stimulera sig själv!

  Finns många sätt att tjäna pengar på som ung!

  Jag var alltid duktig på att hitta på nya saker som genererade intäkt, men alla i klassen var ju inte lika intresserad eller uppmuntrad till att göra det samma. Därför satt jag idag och tänkte på vilken otroligt bra grej det var att tillsammans som en klass samla ihop till klassresan så att alla skulle ha råd att åka!  Jag kommer fortfarande ihåg den pallen med Bond kakor, kola, Mormors Havreflarn och alla andra godsaker som vi sålde för att kunna åka iväg! Vi sålde också underkläder kommer jag ihåg. Men det allra bästa var ju pengarna! Pengarna som tog hela klassen till Storstaden! Vi var ett gäng härliga, högljudda och lagomt galna 6:e klassare som fick resa med tåg hela vägen till Stockholm där vi njöt utav att bada på äventyrsbad, se film på Cosmonova och besöka höjdpunkten – Gröna Lund! Det bästa var att vi hade så mycket pengar över så alla fick ca 250:-/var i extra fickpengar när vi var på Gröna Lund för att handla vad vi ville för! Vilka minnen den resan skapade! <3

  När jag senare började spela innebandy för Sundsvalls IBF, då fortsatte säljandet för laget. Om jag inte missminner mig så drog vi in en del via Delikatesskungen. Men denna gång var det härlig Salami som fick dra in slantarna! Slantar som hjälpte att betala för kostnader vi hade i laget, för att kunna ha råd att åka till andra städer och tävla mot andra lag. Hjälpte oss att spöa både Härnösands damlag och Hudiksvall! Jo vi reste mer, dessa var bara lite mer ärofyllda för mig efteSalamirsom dessa två lagen spelar väldigt ”fult och hårt” på min tid och dom hade många vinster i ryggen. 🙂

   

   

  Så idag ville jag bara hylla möjligheten skolor och idrottslag har att tjäna massa extra pengar! Speciellt nu när det börjar närma sig jul så kan det vara en smart ide! För inte bara hjälper det alla elever att ha råd att hitta på något kul tillsammans. Det hjälper också alla barn att våga gå utanför sin komfort zon, lära sig om försäljning och även en hel del  om entreprenörskap – om dom får bli involverad!

  Så jag vill säga Tack till mina lärare som lät oss få den möjligheten att tjäna ihop pengar själv och resa iväg! Det är minnen och erfarenheter jag kommer bära med mig resten av mitt liv!
   

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *