Studera = Bästa Jobbet?

Dela!

  Vad lär man sig i skolan? Studera flitigt så får du bra jobb! Men är det verkligen så att studier alltid leder till bästa JOBBET?

  Jag ska berätta en historia om min kompis C! Hon har gått hela grundskolan där hon gjorde det hon skulle för att hon måste. När hon sedan fick börja på universitet så tändes glöden! Äntligen kunde hon studera det hon ville, när hon ville, och hur hon ville i princip! Hon studerade i 8 år på universitet! Hittade ett jobb i närheten av där hon bodde! Trots att hon var sjukt överkvalificerad, så sökte hon på jobbet och var helt säker på att detta jobbet skulle hon få!

  Vet du vad som hände? HON BLEV INTE ENS INKALLAD TILL INTERVJU! Det var inte 10 andra sökande! Det var 250 ANDRA MÄNNISKOR som sökte på det ställningen! Trots att hon var överkvalificerad, social, supertrevlig, världens underbaraste människa, SÅ FANNS DET 250 andra som tydligen hade större chans att få jobbet!

  Bästa jobbet

  Alla har olika syn på vad det bästa jobbet är, men oftast har svaren att göra med hur mycket man kan göra som resultat av jobbet!

  Vet du vad? Denna historien hör jag från flera! Många sliter för att få sig ett bra jobb, och många gånger får jag känslan av att det ända man kan bli lovad av att studera många år är att få STORA STUDIESKULDER!

  Hon och jag träffades och idag har hon eget företag och jobbar med något hon verkligen brinner för och som inte har något med hennes 8 års långa universitetsutbildning att göra! Hon förstod att hennes utbildning inte stämde överens med hennes drömmar och att hennes inställning och mindset kunde ta henne mycket längre än alla hennes universitetsböcker tillsammans! 

  Dagens tips: Man kan inte längre räkna på att samhället ska lösa allt för en! Det är dags att börja skapa! Skapa sin egna sysselsättning och sitt egna liv! Det är dags att plocka fram sin entreprenör gen! 

  Dela!

   2 thoughts on “Studera = Bästa Jobbet?

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *