Skapa ett år som betyder något?

Dela!

  Vill du skapa ett år som betyder något? Ett år som verkligen betyder något? Vet du om att det snart är midsommar igen!

  …Det var ju midsommar för bara ett par dagar sen känns det som! Vad har du gjort under detta året som har betydelse om 10 år? 20 år? 50 år? Är du redo att skapa ett år som verkligen betyder något? Inget betyder något förrän du sätter ett värde på det! Vissa väljer att sätta ett värde på pengar, personlig utveckling, på mer TID, på familj!

  Klocka

  Tiden springer iväg för oss! Kan du få din tid idag att betyda någon om 30 år?

  Du vet redan att jag sätter otroligt stort värde på min TID tillsammans med min FAMILJ! Det var och är min största motivation! Men jag sätter stort värde på mycket! Efter gårdagens utbildning har jag ca 500 tankar jag vill dela med mig av, men måste ta en sak i taget!

  hur ska du skapa ett år som verkligen betyder något? Ett år som skiljer sig ut från dom andra och som bär frukt in i nästa år och året efter det?  Först måste du veta vad du sätter värde på! 

  Jag har bestämt mig för att detta året ska bli mitt mest betydelsefulla år någonsin! Det ÅR som om 40 år betydde mest för min framtid! Jag ska överträffa mig själv ännu en gång! Höja ribban lite högre! Jag vet jag har potentialen och jag har motivationen!

  Min motivation blev ännu starkare igår när jag pratade med en kompis från Oslo. Hennes Mamma är 95 år gammal! Hon köpte sitt första egna hus när hon var 84 år. Hon upptäckte att hon inte kände sig trygg och ville flytta till ett ålderdomshem (gamlehjem)! Men sånna ålderdomshem existerar inte längre i Norge! Hon blev efter mycket om och men placerad på en rehabilitering! Superbra! I dom 2 veckorna hon fick vara där innan hon blev hemskickad! Efter mycket tjat eftersom hon inte ville vara ensam så blev hon placerad på ett hem för psykiskt sjuka! Men där var dom galna!!! Så det var inget ställe att tillbringa sina sista år på jorden! Så hon började faktiskt funderade på vilken kriminell handling hon skulle utföra för att hamna i fängelse för det var det bästa ställe hon kunde tänka att det fanns, där hon skulle få lov att bo! Som tur var hann det komma en broshyr hem i posten innan hon begick något brott! Det var en broshyr om ett “må bra hem”. Där blev man erbjuden ett rum med eget fint bad. En kock som lagade mat varje dag och vin till maten. Inget speciellt fancy, men bättre än psyket! Perfekt! Där ville hon bo!
  Vill du också bo där? Lugn omgivning med de i samma ålder som håller en sällskap under en bra middag? Fint! Jag hade också kunna tänkt mig det! Men vet ni vad det enda problemet var? När min kompis ringde och frågade hur mycket det skulle kosta i månaden fick hon ett dygnspris på 2000:-/dygn! = 60 000:-/månad! = 720 000:-/år!!!

  fire rescue tower

  Kommer någon annan att rädda mig om jag inte ser till att rädda mig själv? Vem tänker klättra upp och bära mig ner för stegen när jag insett att jag inte har råd att bli pensionär, om jag inte själv tar det ansvaret?

  När du går i pension,

  har du 720 000:-/år i pension? 

  Min kompis hade som tur var råd att betala för sin mor, så hon bor där nu och vi snackade med henne på video-chatt via mobilen medan hon satt och drack sitt glas med sitt röda vin! Men den trista sanningen är att om du inte ser till att få barn som kan ha råd med det så måste du se till att du själv har råd med det!

  Jag läste en artikel senast idag om hur pensionen blir mindre och att man måste räkna med att kunna betala med egna medel för att få den hjälpen man behöver! Lägger in en bild längst ner i mitt inlägg för den som är intresserad!

  Jag har ett ansvar att ta hand om mina föräldrar! och det ansvaret tar jag på mig med glädje! För jag har kunskapen och det är rätt tid för mig idag! Dom hade varken kunskap eller möjligheten på sin tid! Men det har jag och jag är glad över att jag har möjligheten att påverka mitt liv och deras liv!

  Antagligen är detta året inte det sista som jag ska överträffar mig själv på! Men det spelar ingen roll för nu lever jag i nuet och de nästa 3 månaderna, 6 månader, 12 månaderna ska jag göra till de mest betydelsefulla i mitt liv!
  Jag har kunskapen om att på 90 dagar med intensivt insats nå längre än vad jag hade lyckats med på 10 år med en “vanligt arbete”! Tänk då vad jag ska klara av på 1 år! 🙂

  Dagens tips: Om du inte sätter värde på något, så har inte det du har något värde! Sätt ett värde på din tid och se till att göra din tid värt något! Din tid idag ska inte bara vara värt något idag, utan om 40 år också! 

   

  Tidningsartikel pensionärer

   

   

   

   

  Dela!

   3 thoughts on “Skapa ett år som betyder något?

   1. Pingback: Skaffa dig råd att bli fulltidsmamma! - Michaela Morrell

    • Å så glad jag blir! Det är att inspirera andra till att utveckla sin potential som ligger mig varmt om hjärtat!

     ps. Det är inte en bättre människa du behöver bli! Du är redan fantastisk! Men vill man ha en förändring så är det tankarna man måste kontrollera! 🙂

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *