Personlig Utveckling – Jag möter min rädsla!

Dela!

  Personlig utveckling är jätte viktigt! Igår skulle jag påbörja en process för att överkomma en som jag har skjutit upp ALLT för länge!

  Personlig utveckling är så viktigt! Man behöver ständigt lära sig nya saker och utmana sig själv, ifall man inte vill stå och trampa på samma plats! Igår utmanade jag mig själv och ni kan aldrig gissa vad som hände!!!

  Tysta mig själv

  Men först ska jag berätta bakgrunden till gårdagens utmaning: jag är LIVRÄDD för att höra min egna röst! Prata med andra och inför 1000 människor är inga problem, så länge jag inte behöver höra mig själv! För då bryter jag totalt ihop! Därför har jag alltid undvikit att komma i sånna situationer där jag behöver höra min egna röst!


  Varför har jag problem med detta?
  Jo för att jag har sedan jag var ett barn inte kunnat säga R eller S. Jag föddes med ett tungband som gjorde att hela min tunga satt fast. Läkarna ville inte klippa detta före jag hade fyllt 3,5 år. Så då kan ni gissa hur lätt det var att få en tunga att börja att fungera, när man aldrig förrut har kunnat röra på den!

  Jag har efter många många ÅR med övning, övning, övning och åter igen övning lyckats lära mig själv att läspa mindre på mina S och få ett R som kan RRRRRRULLA! Men jag har ännu inte lärt mig att sätta in det i alla ord! Hur många timmar jag har övat i mitt liv? Nästan lika många timmar som jag vart ensam! Varenda mopedresa, varenda promenad hem från skolan, varenda ensam tid på rummet har jag suttit och tragglat för att få detta till! Nu läser jag sagor för min son med övertydliga RRRRR som låter som en 3-åring som nyss har lärt sig! Min son vågar jag öva framför!
  Jag har varit så deprimerad över detta under min uppväxttid att jag var helt säker på att jag aldrig skulle hitta en man som älskade mig pga (enligt mig) mitt handikapp!

  Men åter igen till gårdagens utmaning!

  Jag lyssnade på ett webinar om HUR MAN SKA GÖRA BRA BLOGVIDEON. I detta webinaret så pratades det mycket om att göra videon intressant och ha saker som stör på ett positivt sätt för att få de som ser, att vilja se färdigt videon.
  Helt i slutet av webinaret så säger dom: Ta nu fram din iPhone, och börja spela in din första film!

  Klockan var över 23.00 på kvällen. Jag har vart ensam med min son på 2,5 år i 2 dygn och är ganska trött, osminkad etc. Men jag är en god student och tar upp mobilen och ska trotsa min största rädsla! Precis när jag ska börja spela in så tittar jag ut! Då kommer det något gående som aldrig jag någonsin tidigare sett! Det kändes som att detta var universumet som berättade för mig: Det här är din chans! Så jag var tvungen att slänga på mig skor och gå ut genom dörren för att spela in min första video ute!

  Här är mitt resultatet: 

  Så i framtiden kommer det dyka upp fler videoblogg inlägg från mig! Ni får gärna kommentera när ni förstått varför mitt första bidrag var så roligt! 🙂

  Ps, Jag blev så distraherad själv att jag inte ens klarade av att hålla kameran rätt väg. Men vet du vad! Det är okej! Allt har en inlärningsfas och man gör aldrig något perfekt första gången! Det handlar om att våga ta action, för annars kommer det aldrig att hända något!

  Vill du se Webinaret? Se här —> Webinar

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *