Ovetande kvinna & Underbar Mamma

Dela!

  Idag träffade jag en underbar Mamma! Igår träffade jag en underbar kvinna som ännu inte hade blivit Mamma.

  Jag vill börja med gårdagen. Vi kom in på dagisplatser och kvinnan ifråga sa att “det kan väll inte skada så mycket av att ha dom på dagis”. När jag svarade med att det kan faktiskt ha stor betydelse för anknytning, hur barnet hanterar stress, ångest och konflikter när dom blir tonåringar och deras anknytning till familjen då,
  -“Men det har jag aldrig hört något om”!

  Det är så många kvinnor som blir så “hjärntvättad” med att dagis är det bästa och det självklara valet, att många inte ens reflekterar över vad det gör med våra barn! Det gör mig ledsen! Jag förstår & respekterar att alla har olika förutsättningar för att ta hand om sina barn, men tycker det är skrämmande när inte denna kunskap har nått ut till alla, så att familjer kan se över sina liv och ta beslut grundad på ALL fakta och inte bara grundat på ekonomi!

  Viktigt att gosa med våra barn!

  Viktigt att gosa med våra barn! Andra djurarter tillbringar näst intill hela dagarna tillsammans med sina avkommor. Slickar, gosar och lär dom allt dom behöver kunna genom exempel!

  Idag träffade jag en annan underbar Mamma! Det är sällan jag träffar kvinnor som trots samhällets “utfrysning” valt att vara hemma med hennes barn på 4 & 2,5år och en bäbis som föds i Juli. 4:a åringen hade precis börjat deltid på dagis för att hon var mogen för det nu! Hon hade tom flyttat hem från England på grund av att hon inte ville att barnen skulle börja i ordentlig skola redan vid 4:a års åldern, utan hon ville att hennes barn skulle lära sig via lek och inte via att sitta i en skolbänk från en sådan tidig ålder!
  Det värmer mitt hjärta när jag ser unga, snygga, smarta tjejer förstå att pengar inte är allt!

  Men jag vet att alla har inte en man som kan försörja hela familjen. Vissa har svårt att prioritera bort vardagslyx. Därför är jag själv tacksam för att vi har internet och kan arbeta hemifrån! För jag tycker om att ha en extra trygghet! En extra inkomst! En titel “egen företagare”! Att skapa något! Att känna tillhörighet och känna att man är del av något större! Ha möjlighet att hjälpa andra! Ha något att falla tillbaka på ifall något hände min man!

  För att han är bäst!

  För att han är bäst!

  Jag har nått mitt första mål -kunna vara hemma med min son tills han själv kan berätta för mig att han önskar att gå på förskola! För jag ville inte vänta tills jag går i pension innan jag har tid för mina barn! För det kanske är för sent! Jag vill ha tid NU och det har jag skaffat mig!

  Nu är mitt nästa mål att hjälpa så många kvinnor jag kan med det samma! För då hjälper jag också många barn! Och våra barn är samhällets framtid!

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *