Nytt år, Ny start!? 5 sätt som hjälper dig att lyckas!

Dela!

  Med ett nytt år bestämmer sig många för att sätta nya mål. Få en ny start på ett redan befintligt liv! Här kommer 5 sätt att se till att du lyckas hålla ditt nyårslöfte!

  Många undrar om man kommer att klara det? Ska man våga sätta några mål? Man håller ändå inte ut etc.

  Nyårslöften - Michaela MorrellVarför sätter så många ett mål om att gå ner i vikt, börja träna oftare, äta sundare, men ändå faller tillbaka i gamla vanor så snart?
  Enligt Sifo så är det 19% chans att man kommer att hålla sitt nyårslöfte. Ligger det någon sanning i det?

  Jag tror att har man ett bristande system så kommer man inte lyckas! Därför är det viktigt att ha ett system som man vet att man kommer att kunna följa!

  Här kommer mina 5 tips, som ska hjälpa dig att hitta det systemet du behöver!

  1. Var snäll mot dig själv. En vanlig fälla är att tro att om det inte blir perfekt från början är det ingen mening alls. Men ett snedsteg innebär absolut inte att det är kört.  Framgångsrik blir den som klarar att resa sig flest gånger inte den som aldrig faller. Att göra ditt nya mål till en vana är bättre än att ge upp! Har du inte tid att hålla ditt löfte om att till exempel träna: hoppa upp och ner i 3 min! – Det HAR DU TID med och du behåller en god vana att röra på dig varje utlovad träningsdag! Gör VANAN till ditt löfte och se till att hålla den vanan om det så bara är med 30 sec! Kom ihåg att det tar minst 21 dagar för att bygga en god vana, men ca 66 dagar för att det ska bli rutinmässigt och beroende på din vana kan det ta mycket längre tid, och det är OKEJ!
  2. Gör det tillsammans med likasinnade! Vi lever i ett individualiserat samhälle där det är lätt att tro att man behöver klara allting själv, men det finns massor av stöd att få! Se till att hitta den grupp av expertis/stöd, som du behöver för att lyckas!
   tex, Facebookgrupper, Communitys, Internetforum etc, som passar ditt löfte, där du kan få stöd och uppmuntran av andra som också “vill springa sitt första lopp” eller har erfarenhet inom området och vill hjälpa dig att lyckas!
  3. Lär känna dig själv! Ju mer du vet om dina tidigare framgångar, desto bättre förberedd är du för nya utmaningar! Påminn dig om vad du klarar genom att skriva en lista över allt avklarat hittills i livet, som att uppfostra dina barn, ta körkortet eller ta dig igenom en kris. Titta ofta på listan och var stolt över dig själv!
  4. Akta dig för ord som alltid, aldrig och inte! Varför det? Att lova sig själv för mycket av förändring kan paradoxalt nog öka risken för att den inte håller i längden. Brutna löften kan bli en risk för att man på sikt får en självbild som säger att man inte lyckas med saker och ting. Viktigt att fokusera på det positiva och inte det negativa! Det är bra att sätta stora mål, men dom måste innehålla delmål så att du inte tappar motivationen!
   Tex, ska du sluta äta godis, så är det bättre att fokusera att du ska få i dig mer grönsaker varje vecka istället för att inte äta godis! Ska du starta företag så är det bättre att du bestämmer dig för att ta in lite positivt/informativt matrial varje dag, istället för att inte se på TV etc.
  5. Ha målen klart i ditt fokus! Ett Dreamboard borde du göra över hur du vill må, känna dig, vilket resultat du önskar och vad resultatet kommer att förändra i ditt liv! Häng ditt Dreamboard upp bredvid dina nedskrivna tidigare framgångar (punkt 3)!
   Se på det varje dag! 

   

  Så hur hanterar man nyårslöften som bryts?

  Det är nästan alltid så att vi snubblar på vägen till en förändring. Det är det som skrämmer många! Att misslyckas! Men det är inte misslyckandet i sig som är farligt! Det är att inte våga/orka resa på sig igen! Normalisera bakslagen. Säg till dig själv att DEN HÄR GÅNGEN gick det inte så bra. Våga titta ”misslyckandet” i ögonen. Påminn dig om när du lärde dig cykla. Du ramlade säkert omkull flera gånger innan du kunde cykla utan att behöva tänka på det. Därför bör du nu också resa dig upp och påminna dig om att det du vill uppnå fortfarande är viktigt för dig.

  Fråga dig vilka av dina beslut som ledde dig till att det blev ett bakslag? Fokusera på vad du kan göra annorlunda nästa gång! Gör en lärosituation av det som hände. Res dig upp! Borsta av dig och fortsätt att se framåt! Det är först då framgången kommer att komma till dig i ditt liv!

  Gott nytt år och Lycka till!Gott nytt år! - Michaela Morrell

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *