När du tappade tanden, varför gick DU till rörläggaren?

Dela!

  Det är så intressant hur olika människor reagerar! När du tappade tanden, gick du då till rörläggaren?

   

  STOPP!!! Vem tar du mig till?

  STOPP!!! Vem tar du mig till?

  Du säger givetvis “Det skulle jag aldrig göra!”, “Det är inte alls logiskt!”, “Bara de dumma skulle finna på något sånt”!
  Men OM du påstår det, är dina påståenden verkligen sanna? Jag är inte helt säker på det och jag ska förklara varför! 

  Givetvis menar jag inte att du faktiskt ordagrant går till rörläggaren om du har tappat tanden, men du kommer snart att förstå min liknelse!

  Om du jätte gärna hade velat starta ett företag, kanske en blomsterbutik? Om du imorgon gick in i en blomsterbutik och blev erbjudan att köpa hela butiken med dess kunder och allt! Vad hade du då gjort? Hade du gått hem och frågat din bästa vän, som inte har någon starta eget erfarenhet, eller kanske du hade frågat din pappa som startade en egen “tvätta bil” firma när han var 18år men som inte lyckades särskilt bra pga att den var förlagd 3 mil utanför staden? 

  Om du ville bli mäklare hade du inte sökt in på kockutbildningen och trott att du skulle få jobb som mäklare en dag, bara för att ena kockläraren lyckades sälja sitt hus helt utan hjälp från mäklare med stor vinst dessutom!?

  Om du vill åka till Hawaii för att surfa, så köper du inte en biljett till Sahara!

  Om du vill åka till Hawaii för att surfa, så köper du inte en biljett till Sahara!

  Om du hade velat bli astronaut, hade du då gått till en kapten för en stor båt för att fråga om råd? Eller din bilmekaniker?

  Om du ville bli miljonär, hade du då gått och frågat din mamma om råd? Din Mamma som jobbat som polis hela sitt liv?

  Det är precis detta felet SÅ MÅNGA gör! Dom lägger sin FRAMTID, sina MÖJLIGHETER, sin INKOMST i andras händer! I någon annans händer som inte är kompetent på det området! Och när någon säger att “det där är inte så smart”, “du kommer aldrig att lyckas”, “du kommer arbeta ihjäl dig”, “det där måste vara för bra för att vara sant”, “det där är mission impossible”! DÅ VÄLJER MÅNGA ATT TRO PÅ DET! Fast de ord man fått höra kommer ifrån någon som inte gått före! Någon som inte har lyckats! Någon som inte har riktig info! Någon som inte brann för det dom gjorde!

  Och ändå så väljer SÅ MÅNGA att lägga sin TAND i RÖRLÄGGARENS händer och säger: Sätt den på plats! 

  När jag skulle starta eget första gången, då gick jag till dom som hade lyckats och frågade om råd! Det var bara på det viset, jag lyckades så bra på bara 1 år när jag bara var 20 år gammal! Jag hade sedan två andra företag som gick sådär, men när jag senare bestämde mig att på riktigt byta företags inriktning och utveckla mitt företagande ännu mer, då kunde jag ju självklart inte gå till samma personer som hjälpt mig tidigare! Jag visste ju redan hur långt de hade tagit mig! Utan då såg jag på mina mål, och gick jag till de som hade uppnått de som jag önskar att uppnå! Vill man lyckas fort så är det vägen man måste gå!

  Jag gick till tandläkaren helt enkelt när jag ville sätta min tand på plats! Om du någon gång behöver hitta en bra tandläkare så hjälper jag dig gärna! Du får gärna gå till samma “tandläkare” som jag gått till! 

  Får du en information, så kan du inte dubbelkolla den med någon som inte vet något om det! Du måste ju då gå till källan för information direkt! Om du tar omvägen till rörläggaren, så riskerar du att aldrig nå tandläkaren eftersom rörläggaren redan berättat för dig att den där tanden går inte att rädda! 

  Så vad väljer du när du söker någons åsikt? Väljer du att gå dit där det är tryggt, men där du kanske får felaktiga svar, eller väljer du att gå utanför din comfort-zone och faktiskt ringa en person som lyckats?

  Dagens tips:  Undvik RÖRLÄGGARE!!!! Gå till TANDLÄKAREN på en gång! Bara då kan du få ett lyckligt slut på din TAND historia! Bara han förstår värdet av din tand!

  Tand

  Dela!

   One thought on “När du tappade tanden, varför gick DU till rörläggaren?

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *