Kan man jobba hemma samtidigt som man har barn? Vinnande vanor är svaret!

Dela!

  Många tror inte att man kan jobba hemma samtidigt som man har barn. Hur ska man hinna med barnen? Vinnande vanor är svaret! Jag berättar denna vecka hur jag lyckas att prioritera min tid, så jag inte bara underhåller mitt företag men faktiskt ständigt utökar min inkomst i företag!

  Jobba hemifrån

  Nu har jag bara ett barn! En son på 1 år och 11 månader. Min son är väldigt aktiv och väldigt smart! Detta medför att han utmanar min förmåga att hålla honom säker HELA TIDEN! Han har klättrat över sin spjälsängen ända sedan han var 12 månader gammal, om och om igen! Han tar gärna 1,5-5h på sig att lägga sig på kvällen, fast han hoppat över att sova middag och bara sov 9h på natten! Han klättrar upp på spisen utan hjälp från stolar! Han har tår som en apa som bara nyper fast sig i allt och sedan slänger han sig bara upp på saker. Han lärde sig som 14 månaders baby hur man trycker in och vrider säkerhetsknappen på spisen för att ta bort barnlåset! I samma veva lärde han sig hur man skruvar av Flightmoden på telefonen så att han kunde ringa mina telefonkontakter kl 6 på morgonen, när jag fortfarande var för trött att registrera att han var vaken! Från morgon till kväll utmanar han mig! Ja min son håller mig sysselsatt! Barngrindar är bara att glömma, dom klättrar han över! Lås – låser han upp! Han kör snart iväg med bilen själv en dag! Tror jag ska hänga upp bilnyckeln i taket kom jag nu på! Smart! 🙂

  När jag dessutom har en man som jobbar oregelbundna tider, ofta jobbar 36h i sträck i tillägg till sina vanliga arbetstider och dessutom åker på många utbildningar 2 veckor i stöten, DÅ är det inte lätt att ha samma rutiner varje dag, vara ensam med sonen med ett företag som ska skötas!

  RUTINER är A och O! Goda VANOR gör dig till en person som lyckas! Men rutiner kan vara väldigt svåra att ha med små barn! Dessutom är det lätt att känna att man prioriterar tiden fel! Antingen får man dåligt samvete för att man inte ger sitt barn uppmärksamheten den förtjänar, eller så får man dåligt samvete att man inte lägger tillräckligt med tid på sitt företag!

  Idag visar jag hur det ser ut hemma hos mig och vid nästa bloggtillfälle ska jag avslöja mina tips för att lyckas! Så hemma hos mig en Typisk dag (när inte jag är ute och reser) ser ut som följande:

  Vi sover

  Det bästa som finns är att samsova tycker både jag, sonen och mannen!

  08.00-09.00 Stiger jag och Sonen upp! Ja vi kan unna oss sovmorgon nästan VARJE DAG! 🙂
  Vi börjar dagen med att bädda sängen, en tur på badrummet och sedan bära ner sopor och tvätt från 3:e våningen där vi sover ner till källaren. Vi slänger på en tvättmaskin och går ut med sopor och går sen till 2:a våningen där vi vandrar in på köket för att äta gröt och frukt till frukost. Vi städar sedan köket, förbereder lunch och ev middag (älskar att laga mat med en slow cooker). Sedan drar vi en snabb vända med damsugaren i huset.

  En bild från en av våra många vinterpromenader!

  En bild från en av våra många vinterpromenader!

  ca 10.00 går vi ut ur huset på äventyr! Antingen styr vi vår väg till en strand, skogen, till någon vän eller öppna förskolan! Dean sitter i barnvagnen och hunden springer med på sidan. Ofta äter vi vår lunch ute eller kommer hem och äter den innan Dean ska sova.

  12.30-13.30 sover Dean dom dagar han sover! Det händer inte varje dag längre! Snarare typ 1-2 dagar/vecka

  13.30 gör vi mer husarbete. Vi viker tvätt tillsammans, sorterar sockor, och lägger in kläderna i garderoberna. Sedan leker vi i trädgården (som jag har satt staket runt omkring) eller går till en lekpark.

  15.30 kommer mannen hem och då dukar vi fram mat och äter tillsammans.

  17.00 Efter vi ätit och maten är undanplockad och köket är skinande rent igen så tar jag och försvinner in på mitt kontor hälften av veckans dagar och 1-2 dagar av dom dagarna så åker jag iväg till ett gemensamt kontor jag skaffat med några andra för att få den sociala biten. Andra hälften av veckan hjälps jag och mannen åt att utföra ärenden, husprojekt eller bara har lite kvalitetstid tillsammans hela familjen! Måndagkvällar är Familjekväll tex! Söndagar försöker jag låta bli att arbeta i huvud taget! Det är ju en dag för VILA! Det blir alltid 1-2 dagar extra som jag bara planerar in familjeaktiviteter, långpromenader etc! Tycker sånt är viktigt och vill prioritera det! Det är ju därför jag valt mitt företag för att det ger mig möjligheten att spendera mer tid med familjen!

  20.00 lägger vi sonen. Ibland har jag några sena möten via Skype och måste påbörja dom 20.30 eller har jag kanske några telefonsamtal jag måste ringa innan det blir för sent. Då får Mannen ta kampen när sonen inte vill somna!

  22.00 är det Min och Mannens (dom dagar han är hemma) tid att planering och slappna av. Ofta skriver jag blogginläggen då på kvällen, innan vi går och lägger oss ca 23.30.

  Så ser en typisk dag ut hemma hos mig NÄR mannen är hemma! Men nästa inlägg ska jag berätta vad jag gör annorlunda och om mina vanor som jag lyckas smyga in i min vardag för att lyckas ha ett eget företag! Jag kommer sedan i mina följande inlägg att förklara varför dessa vanor gör en skillnad för att få det till!

  Om du inte vill missa det så följ mig Facebook eller på Twitter – @MickaMorrell så får du uppdateringen direkt i din feed/stream!

  Jag önskar dig en fortsatt SOLIG sommar! KRAM

  Dela!

   3 thoughts on “Kan man jobba hemma samtidigt som man har barn? Vinnande vanor är svaret!

   1. Pingback: Mina vinnande vanor - Positiv föda dagligen! - Michaela Morrell

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *