Jag vill inte sätta mitt barn på förskolan!

Dela!

  Förskolan… Dagis… kalla det vad du vill!

  Men hur många föräldrar där ute är det inte som slås av denna tanke? 
  JAG VILL INTE SÄTTA MITT BARN PÅ FÖRSKOLAN? 

  Jag brukar sällan gå ut med mina personliga åsikter, då det ofta kan bli känsligt och många uppfattar åsikter kring barn och familjeliv stötande! Men jag måste ändå undra!

  Varför går föräldrar ändå emot sina instinkter och sätter sina barn i vårdnaden på främmande människor som man ofta aldrig tidigare har träffat förrän inskolningen? Fast dom slagits av denna tanken?

  Borderterriervalpar

  Syskon som får lov att leka med varandra! Som är allt för små för att lämna sin mamma!

  Hur kommer det sig att alla djur på denna planeten lyssnar till deras instinkter som berättar för dom hur dom borde ta hand om sina avkommor. Hur länge dom borde dela säng.
  Hur länge dom borde dia. Hur länge dom måste ha sina avkommor nära för att lära dom alla livets viktiga delar. Det finns tom viktiga djurskyddslagar som berättar hur gammal en häst, katt, hund etc kan vara innan den får säljas. Hur många timmar en hund kan vara utan människor, fast den har andra hundar som sällskap. Hur många hästar som får befinna sig på viss många hektar etc. Hur många kvadratmeter varje häst måste ha i ett stall eller vindskydd för att det inte ska bli för trångt!
  (Självklart är djur djur och låter sina svaga dö etc. Men det är för att en svag individ ändå inte hade klarat sig själv ute i “skogen”.)

  Ett liten som fortfarande tycker om att vila i Mammas trygga famn!

  En liten som fortfarande tycker om att vila i Mammas trygga famn!

  Barn och hundvalp

  Bild på min son och en av våra hundvalpar. Han till vänster hade jag kunnat bli anmäld om vi lämnat över till en annans familjs vård. Han till höger hade jag blivit belönad ekonomiskt ifall jag hade lämnat ifrån mig till en annans familj vård!

  Men det finns inga lagar som styr hur länge ett barn kan få lov att skrika, ligga i en ensam säng, få lämna sina föräldrar för första gången etc. Djur kan inte själv prata och inte barnen heller! 

  Klarar man av att få ett barn att sova på eget rum i egen säng efter bara några dagar/veckor så är man duktig!!!??? När man har ett nöjt barn som somnar själv är man duktig!!!???? (även om barnet har protesterat högt tills den “LÄRT SIG” att det inte är någon som hör och att det är lika bra att ge upp).
  När man så tidigt som möjligt lämnar barnet på förskolan för att återgå till arbetslivet så är man DUKTIG!!!??? När barnet inte blir ledsen när man lämnar det, så är barnet DUKTIG!!!???

  Men är man hemma och tar vara på sitt egna barn så blir man sett på som en parasit på samhället? En som snyltar och en som är naiv! Ofta är man lat också!

  Jag vill idag HYLLA alla som vågar att gå emot alla fördomar och lyssna på sina instinkter!

  Jag är för samsovning, om barnet inte själv väljer att sova i egen säng! -Jag vill inte sova ensam så varför ska ett litet spädbarn som spenderat 24h/dygn tillsammans med sin mamma i en varm trång miljö i magen, plötsligt vilja sova ensam?
  Jag är för långtidsamning (längre än 8 månader) om inte barnet själv väljer att gå över helt på fast föda tidigt (och inte pga att människan blandar in flaskor som förstör amningen).
  Jag är för att ge sitt lilla barn tid och närhet de första ÅRENA av deras liv! (så länge föräldern är kapabel att ge sitt barn den kärlek och respekt som behövs).

  Jag är för FAMILJEN!!! Att man tar vara på sin familj och gör det som är bäst för sin familj från ett känslomässigt perspektiv och inte från ett ekonomiskt perspektiv!

  Misslyckad familjebild

  Misslyckad familjebild? Den här bilden har jag aldrig delat förut, men den betyder väldigt massa för mig! Sonen slänger sig ner och ger mig världens bästa KRAM! <3 Då får fotostunden ta lite längre tid än planerat! Vi har alltid tid för gos, kramar, pussar och kärlek!

  Familjen är det viktigaste vi har och det är tiden med de vi älskar, som är mest dyrbar och som vi kommer att ångra att vi inte tog vara bättre på den dagen det är för sent!
  Sen om vi gör det i en hyresrätt, en villa, ett torp ute i skogen, eller i Thailand spelar ingen roll! Huvudsaken man ser till att sina minstas behov tillgodoses först! Och vad behöver dom minsta – Jo tid och kärlek från familjen! 

  Oavsett om du redan är hemma med dina barn, eller har en önskan om att bli mer inspirerad på hur du kan lösa det, och vill lära dig mer om barnens behov, så vill jag tipsa om FB grupperna “Hemma föräldrars Näteverk” och “Nära Föräldraskap” om du inte redan är med där!

  Bonus:

  Sen vill jag ge alla mammor som är hemma med sina barn därute lite tröst! 

  För att man inte ska vara en parasit på samhället så måste man tjäna dessa summor om man bara har 1-2barn på dagis:
  Två föräldrar med lika stora inkomster med 1 barn i heltid i förskola: 355 300 kr var
  Två föräldrar med lika stora inkomster med 2 barn i heltid i förskola: 710 600 kr var
  En ensamförsörjare med 1 barn i heltid i förskola: 710 600 kr
  En ensamförsörjare med 2 barn i heltid i förskola: 1 421 200 kr
  Källa: Riksdagens utredningstjänst. Siffror från 2009.
  Läs Artikeln här! 

  Så du gör samhället en stor tjänst om du tar hand om dina egna barn, om du har en intäkt på under 355 300:-/år om ni är 2 st intäkter på 1 barn. Har du 2 barn så behöver eran gemensamma intäkt vara över 1,4 miljoner/år för att det ska vara lönsamt för svenska staten att betala för er dagisplats för era 2 barn. Har man 3 barn så ruinerar man staten oavsett om man är en “Svensson” 😉
  Detta är ju bara pengar men jag är övertygad om att det finns ANDRA MÅNGA fördelar med att själv ta hand om sina barn! <3

   

  En bild jag bara måste dela!!! För alla Mammor där ute som känner som jag!

  En bild jag bara måste dela!!! För alla Mammor där ute som känner som jag!

   

   

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *