Ja, Jag vill det!

Dela!

   
  Jag upplever att många människor nickar med deras huvud och säger “Ja, Jag vill det” men när det kommer till att faktiskt göra det som krävs så är det som att en annan del av deras personlighet hoppar in! Det är den “Jag är för lat” eller “jag klarar det aldrig” personligheten som tar över! Dom tillåter deras gamla jag att bestämma och hindra dom i sin väg att utvecklas och vandra mot en bättre framtid. För att lyckas så måste man vara villig att gå ut ifrån din komfortzone och göra de sakerna du tycker är svåra, så många gånger att dom blir enkla!

  Det är därför du måste hitta ditt Varför! Varför ska prioritera om ditt liv och kanske hoppa över TV-tittande ett tag? Vad blir resultatet? Är det värt det?

  Här är mitt starka varför! Jag vill vara närvarande för min son och mina framtida barn!

  Här är mitt starka varför!!! Jag ville vara närvarande för min son och mina framtida barn! Det är underbart att veta att jag lyckats!

  Många som säger “Ja, Jag vill det” DYKER NER i sin nya uppgift i livet med hela 10%! Resten = 90% använder dom till att slå på sig själv och intala sig själv att det är “allt för sent att göra ett karriärbyte” eller “det är allt för sent att lära sig något”. Jag funderar ofta varför vi som människor, och speciellt som Svenskar, har blivit så självdestruktiva? Fick vi höra “Nej, det går inte” allt för många gånger när vi växte upp?
  Vad hade hänt om vi som små barn hade intalat oss själv den 15 gången vi ramlat att “nej, det går inte”? Då hade ingen människa på jorden gått! Vad hade hänt om vi efter 20:e gången vi ramlade med cykeln sagt: “nej, det går inte”. Du förstår var jag är på väg! När vi var små så var vi envisa och vi gav aldrig upp! Vi hade en önskan om att lära oss så mycket som möjligt och vi drömde! Sen när vi är äldre så är det så otroligt många som slutar att lära sig saker (mer än att man lära sig om alla katastrofer, mord eller kanske hur man ska träna för att få 6-pack snabbast, som vi läser i alla tidningar). Det är därför jag aldrig trivts som anställd (Jo jag har haft några “vanliga jobb” och provat på livet som “bekväm”). För där har jag “bara fått lära mig det man behöver kunna” för att kunna utföra sitt statiska arbete. Jag går sedan hem och omotiverad som jag var över att veta att man nästa dag behövde gå tillbaka till samma jobb, satt jag mig ner i soffan efter middagen och drunknade i tv serie, efter tv serie!

  En annan anledning varför jag inte trivdes med att vara anställd var att jag fick bestämma och påverka för lite! Jag ser lösningar och sätt att effektivisera utan att jag kände det kom till nytta för de som var snäppet över mig, var antingen allt för lata för att göra en förändring, eller så ville dom inte erkänna att jag var smartare än dom!

  Vilket leder mig till en annan anledning varför jag inte trivdes med att vara anställd! Det fanns inte en chans att jag kunde gå till chefen och säga “Du jag jobbar hårdare och mer effektivt än dig och jag har lust att tjäna mer än dig”. Det hade aldrig någonsin gått att få godkänt! En anställd tjäna mer än chefen?!

  Därför är jag så glad över denna tiden jag lever i! Där samhället håller på att förändras totalt och privatpersoner utan superkrafter, stora kapital, specialbegåvningar etc kan komma bort från “sälj din tid” arbeten! Det är en ära att få hjälpa andra att ta sig ur hamsterhjulet! 

  Dagens tips: Skaffa dig ett starkt Varför! 

  Dela!

   2 thoughts on “Ja, Jag vill det!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *