Dreamboard

Dela!

   

  Vad är en Dreamboard och varför är det så viktigt att ha en? 

  Sätta mål är något vi vet vad det är. Vi sätter ofta mål i skolan som att “jag vill få högst betyg på det provet” etc. Vi sätter mål i vårt arbetsliv om det så är ett belopp vi vill tjäna, eller ett resultat vi vill uppnå. Vi sätter mål inom träning och för killen kan det vara “jag vill ta 40kg i biceps curl” och tjejen kanske tänker “jag vill gå ner så jag väger under 56kg”  (tjejer: hur många gånger har vi inte satt ett liknande mål under vår livstid? =)

  Varje år sätter vi nya mål. Men vet du vad som är hemligheten mellan att drömma och faktiskt uppfylla drömmarna? 

  Det handlar om att ta action! Att handla! Att göra något åt det! Att reagera! Att börja jobba sin väg mot sitt mål! Men allt för ofta glömmer vi våra mål! Så vad är det mest effektiva sättet att komma ihåg vårt mål? Jo genom att visualisera det genom bilder! Samla alla dina mål på en Dreamboard!

  Albert Einstein sa:
  “Never give up on what you really want to do. The person with big dreams are more powerful then one with all the facts!” 
  Så ge aldrig upp dina drömmar om vad du vill göra. En person med stora drömmar har mer makt, en den personen som har all fakta!”

  Dreamboard presentasjon Slide 5Här kommer några konkreta tips som du kan göra för att bygga din Dreamboard! 

  Allra först: Skriv ner så många mål du kan i en lista! Dom ska bli 101st tillslut! Kan vara både långsiktiga och kortsiktiga!  Dessa mål blir grunden för ditt Dreamboard!

  1. Samla material: Tidningar, Hemsidor, Vykort etc. Samla allt det du är intresserad av på ett ställe! Välj sen ut det som är viktigast för dig! Kan vara allt från att få barn, till att vilja resa jorden runt till att bli en känd ikon. Du väljer och detta är din Dreamboard!

  2. Klipp ut: När du hittat dessa bilder som påminner dig om dina mål och som motiverar dig genom att du ser på dom, DÅ är det dags att klippa ut dom! Bilder har stor inverkan på oss!

  3. Plats: Bestäm om din Dreamboard ska vara på ett stort ark, ta upp en dörr eller en hel vägg i ditt hus. Sen sätter du fast bilderna på ditt valda område. Det viktiga är att det är på en plats som du ofta kan stanna upp och se på bilderna!

  4. Se på ditt Dreamboard Varje Dag! Inom dom närmaste 12 månaderna kommer du märka att du börjat jobba för att nå dessa målen, och kanske har du redan hunnit med något av dem!

  Dela!

   4 thoughts on “Dreamboard

   1. Pingback: Att starta företag! Steg 3 - Michaela Morrell

   2. Pingback: Att starta eget företag! - Michaela Morrell

   3. Pingback: Blir ledsen! - Michaela Morrell

   4. Pingback: Mina vinnande vanor - Acceptera inte negativitet! - Michaela Morrell

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *