Det bästa med att vara mig – Ta semester när jag vill!

Dela!

  Det bästa med att ha eget företag som är flexibelt, internetbaserat, globalt och ryms i en ryggsäck med en telefon och i en iMacPro i, är att jag kan ta semester när jag vill!

  Nu är jag tillbaka i min kära hästranch i Sundsvall där mina föräldrar bor! Jag bara älskar gården! Rida min häst (som jag har kvar i Sundsvall av praktiska skäl eftersom vi reser så mycket). Sonen springer naken på gården och blöjor behövs inte! Traktorn kan han gå och klappa på när som helst (händer minst 20 gånger/dag) och åker den nästan dagligen med underbara Morfar som tar tid för han!

  Då var vi framme

  Äntligen framme efter en 86mil lång resa (och många mil i NORGE gör att det tar TID!)

  Det är 11h körning men det gör vi så gärna! Vi har vart här totalt 6 veckor bara i sommar! I Feb var vi här ytterligare 2 veckor och i April 2 veckor. I slutet av Augusti hade vi tänkt oss en tur till Moskva (om jag hinner få passet i tid och fixa visum) och sedan är det utbildning i USA i oktober, och då måste man ju passa på att njuta av härliga människor, god mat och värme någon vecka extra! Ska du med till USA i Oktober? Vi är ett gäng som gärna kan bli större ifall du kan tillföra god energi och humor! 🙂 Självklart ska sonen med och mannen får också kanske följa oss någon av veckorna!

   (Fler semesterbilder längre ner)
  Det börjar bli slut på sommaren och facebook uppdateringarna rasar in! “Åh nu är det tillbaka till jobb!”, “Om ändå semesterna hade varat ett par veckor till” etc. Ni har säkert märkt av uppdateringarna, eller kanske var det du som postade “nej nu skiner solen och jag måste sitta inne på kontoret!”.

  Hade det betytt något för dig om du kunde ta semester när du ville? Här är en hemlighet! Det kan du! OM DU VILL!

  Läste idag på “Hemma föräldrars nätverk” på FB, där det var en 3:åring som hade pratat med en främmande man. Den främmande mannen frågade om han hade sommarlov och då sa pojken -Ja jag har sommarlov, varpå mannen frågade -Jaha, hur länge till har du sommarlov då? och då svarade pojken -Jätte länge! Vi har haft sommarlov i flera år!

  Tänk så skönt för den pojken att alltid ha sommarlov! För mig innebär sommarlov stressfritt! Ta dagen som den kommer! Sova tills man är utvilad! Familjetid! Friluftstid! Bullbak på regniga dagar och bokläsning i en mysig koja som man byggt av madrasser, lakan, kuddar och kanske en stor kartong! Spontanitet! Möjlighet att besöka vänner och familj! Möjlighet att göra det lilla extra för någon annan!

  Något jag ofta tänker på är att jag hörde en kompis vars barn hade sagt -Mamma! Nu behöver vi faktiskt också vara ledig och ta Semester!

  Det gör så ont i mig! I mitt hjärta! När barnen är så mycket borta att dom i så tidigt ålder måste fråga om LOV för att få LEDIGT!

  Jag var villig att satsa och gå utanför min comfort zone för att kunna ta semester när jag vill! För att mitt barn ska vara ledig och få växa upp fri!

  Jag är ingen speciell människa! Jag har fått slåss igenom hela livet för att hävda mig! Jag vet inte hur många nätter jag legat och gråtit för att jag inte kunde säga R och dessutom läspade! Jag gick till TALPEDAGOG till 6:e klass och hade ändå inte lärt mig att rulla R, tack vare mitt tungband jag blev fött med och inte klipptes förrän jag var över 4 år! Alla mina “svårigheter” hur jag har upplevt dom när jag var ung, skulle nog inte rymmas ens i en bok! Hade nog behövt skriva en hel JK Rowling Serie för att berätta det! Men jag vill inte ha något medlidande! Det är inte det jag vill fokusera på! Jag vill bara visa andra att fast jag inte kunde säga R och läspade, så sa jag OK när min lärare bad mig stå och prata och presentera Pappa Dallas, inför många politiker och andra intresserade som kom och ville lyssna på honom! JAG sa OK och ställde mig upp och pratade inför MASSA människor för jag såg att detta ville ge mig + poäng för att få ett MVG i Svenska, och för att jag ville visa min lärare att han kunde lita på mig! Jag såg målet och sket i om alla människorna satt och skrattade inombords eller undrade varför dom valt just mig att presentera det! Oj nu spårar jag ut fullständigt! Men jag vet att många har sina problem. Sina svårigheter att överkomma! Men jag vet att det är möjligt för varje människa som vill!

  Semester när jag vill

  Vi gosar på flaket efter traktorn som tar oss till höbalarna som ska plockas in! Njuter livets goda stunder!

  Världens bästa uppfinning = Takto (=Traktor enligt min 23 månaders gamla son!)

  Ta semester när jag vill

  Ok. Den här bilden är från förra gången vi var i Sundsvall! Men vi var ut och red idag också! Men idag blev det skogen och äventyrligt Bergsklättring tillsammans med 2 vänner och min mamma på över 60år! =)

  Jag delar med mig av några bilder från dagens aktivitet! Denna gården ska jag förvandla till ett ännu större paradis än vad det redan är! 🙂

  Dagens tips:
  När äldre personer ligger på dödsbädden
   är det sällan dom ångrade det dom inte fick äga, köpa etc. Det är för lite tid med de dom älskade som dom ångrar på och att inte följa sina drömmar! Att inte vara hemma och närvarande när dom hade chansen och att inte berätta för sina nära och kära genom handling och tid, hur mycket dom är älskad!
  Så bestäm dig idag för att inte ångra dig när du är 90 år gammal! Vad betyder mest för dig? Skjut inte upp det till imorgon för då kommer du bli en av de som ångrar sig! Ta beslutet IDAG! NU! Skriv det ner! Sätt det på kylskåpet! Börja din mentala färd på att nå ditt beslut! Du kan både följa dina drömmar och få mer tid för din familj! Jag gjorde ju det!

  Se artikel om ämnet: Vad ångrar människan.. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *