Blod cancer? Tjocktarm cancer? När kroppen är vår största fiende!

Dela!

  Cancer! Den smyger på oss när vi minst anar det! Vi är aldrig förberedd på att hantera det!

  När kroppen är vår egna fiende och tiden inte går att stanna! När vi åldras in i sjukdomen och vi sakta bryts ner inifrån och ut! 

  Vad är då viktigt?

  Idag är det inge bra dag! Förlåt för ett negativt och skriver ett väldigt personligt inlägg! Men idag är det en riktig skitdag om jag får utrycka mig så! Det värsta jag vet är när människor lider! Jag sände tidigare idag ut ett email till de som förut visat intresse av att följa mig, om hur vi kan bidra till de som är lidande i Filippinerna! Jag lider så otroligt mycket med de människorna och jag kan inte själv göra allt! Därför sträcker jag ut en förfrågan om någon vill stå bredvid mig och hjälpa till! Många små bäckar blir så småningom till en stor stor å!!!

  Men på eftermiddagen fick jag ännu mer tråkiga besked som fick min bägare att rinna över! 

  Förra veckan fick min bästa kompis beskedet att hon troligtvis har blodcancer! Dessutom fick jag reda på att min syster fått en diagnos på en sjukdom som kan vara allvarlig, men vi vet inte än! I eftermiddag kom beskedet att min egna mamma är inlagd på sjukhuset efter en undersökning där man hittade något som inte borde finnas i tarmen!  Vi vet inte hur allvarligt mammas tillstånd är ännu men min hjärna vet ju om att Morfar dog 86 år gammal FULL av cancer hela magen! Så min hjärna vägrar sluta sända något andra reflexer ut än massa tårar! Tårar som forsar och forsar och jag försöker att googla för att hitta tröstande besked! För att logiken ska kunna våga lita på hjärtat som säger att DET BARA MÅSTE ORDNA SIG!!!

  Jag skriver inte detta för att jag vill ha medlidande! Jag skriver detta för det är ett scenario som de allra flesta kommer att gå igenom men som jag verkligen hoppas du slipper! Jag vill ge er en möjlighet att innan det är dina nära och kära som har det tufft i livet, ge er möjlighet att stoppa upp, tänka till, och kanske skapa den framtid du vill ha! När olyckan eller sjukdomen är framme, hur vill du att din vardag ska se ut? Vill du ha möjlighet att ta tid för din familj?

  Vad är det som betyder något den dagen? Är det semestern till Thailand, stort sparkonto, fint hus, tid – med familjen? Vad betyder något den dagen? Det finns inga rätt och fel! Vi är alla olika! Men du behöver tänka -Vad behövs för att genomföra det?

  De vackraste och mest älskvärda människor jag känner! De mest genuina, godhjärtade och osjälviska människor som finns! <3

  De vackraste och mest älskvärda människor jag känner! De mest genuina, godhjärtade och osjälviska människor som finns! Pappa och Mamma <3

  Jag fick reda på det för några timmar sedan, och jag har redan bokat in extra tid med familjen hemma i Sverige nu! Skulle det behövas så skulle jag ordna så jag kunde flytta dit några månader! Men jag avvaktar läkarnas vidare undersökning och information om hur operationen går! Jag måste vara positiv! Mamma SKA BLI FRISK! HON BARA MÅSTE!!!

   

  I mitt googlande så är det en mening som håller sig fast i min hjärna! Jag avslutar mitt bloggande med det!
  En fd Cancerpatient som säger:

  Vi finns inte här för evigt! Det gäller att ta vara på och göra något bra av den tid man har!

   

   

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *