5st Vinnande vanor!

Dela!

  Allt handlar om att skaffa sig vinnande vanor! Jag presenterar de 5 grundläggande!

  Vi lever alla olika liv och de allra flesta har mycket att göra, tvätt att sköta, ett hem som man ska hålla fint, mat att handla, barn att underhålla, födelsedagskalas att planera, man ska hinna med arbete och man ska hinna med att planera nästa resa, nästa dejt, barnvakter, övriga besök/möten/uppgifter man har fått ifrån skola/dagis/kyrka/sport/andra organisationer. Glömde jag nämna att man måste hinna med att umgås med sin man och laga hemmalagad 5 stjärnors middag? Vad med bullbaket? Fredagsmys? Egen tid?

  Vi fyller lätt våran vardag med massa MÅSTEN.

  Jag förstår dig och jag har själv varit där! Mitt välfyllda liv började redan i min ungdom!  Jag hade inga lugna ungdomsår! När jag gick på gymnasiet så gick jag direkt från skolan, till mitt arbete där jag städade kontorslokaler i ett par timmar (Ja jag städa toaletter, tömde kaffesump som jag än idag får huvudvärk av bara jag tänker på det, och städade skrivbord. Jag har jobbat mig uppifrån Botten och har inte fått NÅGOT gratis i livet!). Efter det åkte jag på extra studiecirkel. Sen var det Innebandyträning (4 dagar i veckan + matcher) och sedan hem för att på kvällen hinna rida minst 1 häst innan jag gav dom kvällsfodringen och började studera och göra de läxor jag hade! Ja ofta var klockan långt över midnatt innan jag hade tid för nöjen, så dom uteblev ofta. Vänner fick jag träffa på bussen till och från skolan. Böcker fick jag lyssna på till och från bussen (25min enkel väg). Redan när jag var ung förstod jag vikten av att ha goda vanor! Jag ska berätta mer om dom en annan dag!

  Men en av de vikigaste vanorna jag hade var: Hade jag inte gjort läxan så skyllde jag inte ifrån mig på yttre faktorer. Jag såg till att ha det färdigt och kunde jag inte få det till, så gav jag istället en lösning och ett svar, istället för en ursäkt! Det är EN VINNANDE VANA!

   

  5 goda vanor

  Om du vill förändra dig själv så är det några nya vanor du behöver lära dig att bemästra! 


  ALLT handlar om Vinnande Vanor! 

  Här presenterar jag 5 st generella vinnande vanor!

  1. FÖRST måste du lära dig att acceptera din utgångspunkt! Sluta att komma med ursäkter och istället leverera svar på dina problem! Inga fler ursäkter! Självinsikt – Ta bort problemet – ta action och gå framåt! 

  2. DU måste lära dig att prioritera det som är viktigt! Inte bara det som är viktigt idag utan det som spelar roll om 5 år och 10 år! Där FAMILJEN är Prio 1. Involvera din familj i dina planer och sätt upp gemensamma mål som familj! Börja jobba som ett team!

  3. Skaffa en Kalender och börja Planera! Skriv ner dina mål! Dela upp det i veckomål! Skriv in dom i din kalender och se på den VARJE DAG! Avsett 30 min varje vecka tex söndag kväll/måndag morgon, där du bara planerar din vecka!

  4. HÅLL DIG TILL PLANEN! Inga ursäkter! Bara lösningar!

  5.
  Se till att mata ditt sinne med bara POSITIVA saker! Läs/lyssna 5-10min det första du gör på morgonen på framgångsrika positiva ledare som kan fylla din hjärna med gott innehåll! Ge inte ditt undermedvetna som du stoppat in negativ information i under hela ditt liv, någon plats i ditt liv! Låt inte din “self-talk” trycka ner dig! Nu är det dags för POSITIVA tankar och POSITIV energi som ska lyfta dig och dina tankar till en ny nivå!

  Dagens tips: Identifiera ditt mål och gör det målet till en prioritering! 

  Dela!

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *